OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PRODEJCE:

Michaela Balášová
Sídlo: Kpt. Nálepky 467, Fulnek 742 45

IČ: 08204471

Provozuje e-shop na webových stránkách mijasoap.cz.

Z důvodu prodeje vlastních výrobků, dalšího zboží a provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“).

I.                Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře

Pokud poptáváte naše produkty a služby, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím kontaktního formuláře. Jsou to: jméno, příjmení a druh produktu, o který máte zájem.

      Z jakého důvodu?

               Kontaktujeme vás přes ně pro další domluvu ohledně nákupu výrobků/zboží.

               Na základě jakého právního důvodu?

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Zpracování osobních údajů v případě nákupu

Pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa pro doručení, fakturační adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, bankovní spojení.

      Z jakého důvodu?

Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – dodali vám naše výrobky a ostatní zboží. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

               Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracováváme?

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

Přihlášení do osobního účtu

Pro přihlášení do osobního účtu vyplňujete především jméno, příjmení, e-mailovou adresu a heslo. K vašemu heslu přístup nemáme.

               Na základě jakého právního důvodu?

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti.

Newslettery (obchodní sdělení)

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím e-mailu vasdotaz@mijasoap.cz.

               Na základě jakého právního důvodu?

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

II.              Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem našeho e-shopu. Jsou to:

  • provozovatel zajišťující technické řešení a podporu e-shopu mijasoap.cz
  • provozovatel účetního systému a cloudového úložiště, na kterém je účetní systém bezpečně uložen
  • poskytovatel, u kterého máme elektronickou poštu
  • společnosti vydávající kreditní karty, poskytovatelé platebních služeb za účelem zpracování plateb a bankám na základě vaší objednávky, plnění kupní smlouvy
  • přepravci za účelem dodání vámi objednaných produktů a řešení reklamací, včetně odstoupení od smlouvy
  • třetí strany, např. právní zástupci, soudy za účelem vymáhání nebo uzavření jakékoli smlouvy s vámi
  • veřejné orgány (např. policie)
  • případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době prodávající nevyužívá.

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

III.            Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Uchování a zpracování osobních údajů je za účelem plnění smlouvy a zákonných povinností po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis či probíhající soudní či správní řízení uchování smluvní dokumentace po dobu delší. Pro účely zasílání přiměřených obchodních sdělení budou osobní údaje uchovávány a zpracovávány po dobu 3 let od posledního nákupu na www.mijasoap.cz. Poté budou osobní údaje smazány, skartovány či trvale anonymizovány.

IV.           Co byste dál měli vědět

V naší společnosti nemáme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.

V naší společnosti nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte nás na e-mailové adrese vasdotaz@mijasoap.cz.

V.             Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto podmínky jsou účinné od 1. října 2021.

Logo MIJA černé

 

KONTAKT

Adresa : Michaela Balášová
Kpt. Nálepky 467, Fulnek 742 45

Telefon : (+420) 732 607 765

E-mail : vasdotaz@mijasoap.cz

IČ: 08204471

 

KONTAKTNÍ FORMULÁŘ

Nemáte oprávnění k registraci

Reset Password